banner

Daklapack Rallysport: ‘Rally rijden is our Way of Life…’

Daklapack Rallysport: ‘Rally rijden is our Way of Life…’

Daklapack Rallysport is sinds 2015 actief in de Nederlandse en Europese off-road racing wereld. Sinds juli 2019 wordt er in een Red-Lined VK50 Nissan Navara geracet. We spreken Dave Klaassen en Tessa Rooth over hun passie. ‘It’s a way of life’ zegt Dave, die in zijn dagelijks leven CEO is van DaklaPack Group. Daklapack, dat in Lelystad is gevestigd, bedenkt, ontwikkelt en produceert oplossingen voor verpakkings- en verzendvraagstukken.

Tessa, partner, collega en tijdens de rally navigator van Dave, bevestigt, dat de rallysport als een rode draad door hun leven loopt. ‘Het is echt iets van ons samen en leuk om te doen. Niet alleen het rijden van de rally, maar ook de voorbereiding, hoogtepunten en helaas ook af en toe dieptepunten delen we samen.’ Dat off-road racing een belangrijk plaats in hun familie inneemt, hebben wij ook tijdens de diverse races kunnen waarnemen, als kinderen en andere familieleden aanwezig waren om het stel aan te moedigen. Een familie, die onlangs is uitgebreid met dochter Beaudine. Proficiat!

Als we Dave vragen, waar de passie voor de racerij vandaan komt, dan geeft hij aan, dat hij als kleine jongen al alles over de Dakar op televisie volgde: ‘De techniek, de snelheid, het avontuur en het trotseren van de elementen vond ik fantastisch, het is toch prachtig om te zien.’ Het heeft echter wel even geduurd, voordat Dave zelf achter het stuur van een rally raid auto klom.

Lees het gehele artikel in 4WD Magazine uitgave 4-2020.

Daklapack Rallysport

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE
X