banner

Dakar 2021, De Nederlanders!

Dakar 2021, De Nederlanders!

Maandag 30 november was het eindelijk zover! De Nederlandse Dakar deelnemers stonden allemaal klaar om richting de Franse havenstad Marseille en Saoedi-Arabië te vertrekken voor de 43ste editie van de zwaarste rally ter wereld, de Dakar.

Dit jaar van de coronapandemie is alles natuurlijk anders! Voor het eerst in jaren worden de Nederlandse deelnemers tijdens het spektakelstuk, dat de Preproloog wordt genoemd, niet aan het publiek voorgesteld! Corona maakte dit onmogelijk.

Maar…., natuurlijk staan er ook dit jaar weer Nederlandse helden klaar voor de strijd met de elementen. Er zijn in totaal 17 Nederlandse equipes (motoren 2, Light Weight 1, SSV 2, auto’s 3, trucks 9), die de vaderlandse eer hoog gaan proberen te houden en net als de afgelopen jaren zijn de trucks met de grootste afvaardiging aanwezig.

Bij de auto’s alleen maar bekende gezichten! Als één van de favorieten is ook dit jaar de 43-jarige Bernhard ten Brinke uit Zeddam er weer bij in zijn Overdrive Toyota Hilux. Samen met Tom Colsoul, de bekende navigator uit België die zijn sporen in de Dakar al ruimschoots heeft verdiend, gaan ze er alles aan doen om een plaats op het podium te bemachtigen. Vorig jaar boekte Ten Brinke nog een 4de plaats als beste dagresultaat en eindigde hij 7de in het algemeen eindklassement en was daarmee de best geplaatste Nederlander.

Lees het gehele artikel in 4WD Magazine 1-2021. Te bestellen via deze link!

Kroon-Oil

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE
X