4WD Magazine Abonnement

Smiley face

4WD Magazine biedt u een uitvoerige indruk van de wondere wereld van 4 wiel aangedreven auto’s en alles wat daarbij hoort. Van nieuws, tot rallies, van reisverhalen, tot rij-indrukken.

> Bekijk de abonnementen

Dakar 2017, de Nederlanders

Dakar 2017, de Nederlanders

De 39ste Dakar, nog steeds ‘de zwaarste rally ter wereld’, startte dit jaar voor de eerste keer in Paraguay. In de hoofdstad Asunción werden in de laatste drie dagen van 2016 de technische en administratieve controles gedaan en konden de deelnemers zich op nieuwjaarsdag nog even opladen en wennen aan de hitte (38 graden), de regen, die er overvloedig kan vallen en de overige omstandigheden.

Veel deelnemers gaven hun rallyracer nog even de sporen om het goede gevoel te krijgen, of om nog wat laatste veranderingen te kunnen aanbrengen. Als op 1 januari ’s avonds de podiumstart heeft plaatsgevonden, is het op 2 januari de eerste rit naar Resistencia, een rit van 39 kilometer, aan de hand waarvan op de eerste echte wedstrijddag van Resistencia naar San Miguel de Tucuman de startvolgorde wordt bepaald.

Kanshebbers voor de eindoverwinning? Da’s een heel rijtje! Al-Attiyah (Toyota), Roma (Toyota), Loeb (Peugeot), Sainz (Peugeot), Peterhansel (Peugeot), Al Rajhi (Mini), De Villiers (Toyota) en nog wel een paar.

De enige Nederlanders, die bij de auto’s écht hebben gezegd voor een hoge klassering te gaan (top 5), zijn Erik van Loon/Wouter Rosegaar. Ze lieten de Mini van vorig jaar voor wat ie was en stapten over op een Toyota Hilux van Overdrive. De keuring van de auto kostte veel tijd, omdat deze later naar Zuid-Amerika werd ingevlogen en alles dus nog moest worden gecontroleerd. Erik is verkouden en dook zelfs op oudejaarsavond vroeg onder de wol. Zegt: ‘De podiumstart op 1 januari was weer indrukwekkend en ze hadden het hier wel groots aangepakt.’ Maik Willems/Robert van Pelt (Toyota Hilux, Bastion Hotels Dakar Team) zien in hun vierde Dakar graag lange, zware dagen en lastige parcoursen; Kornelis Offringa/Thomas de Bois rijden met hun Unimog weer als snelle assistentie. Ebert Dollevoet/Patrick van der Lee (Volvo V40, Top Events Rally Team) gaan, ondanks dat Ebert na de afgelopen Dakar zei ‘nooit meer te zullen meedoen’, toch weer voor een klassering. Buenos Aires halen is voorlopig het doel. Tim heeft broer Tom Coronel weer getackeld om in een buggy van het Maxxis Dakar Rally Team mee te doen. Ze rijden in de nieuwe klasse voor SSV’s/UTV’s. Tim: ‘Tom moet een keer de finish halen. De buggy is er klaar voor en wij ook!’

Lees het gehele artikel in de nieuwe uitgave van 4WD Magazine 2-2017!

Dakar 2017

Coronel

 

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.*Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen

Cancel reply
4WD Magazine Abonnement
Smiley face

4WD Magazine biedt u een uitvoerige indruk van de wondere wereld van 4 wiel aangedreven auto’s en alles wat daarbij hoort. Van nieuws, tot rallies, van reisverhalen, tot rij-indrukken.

> Bekijk de abonnementen
4WD Magazine Webshop
Smiley face

Ga naar onze webshop voor de laatste dvd’s, boeken, en miniaturen.

> Bekijk de webshop
X