banner

Croatia Trophy 2019

Croatia Trophy 2019

Vorig jaar nog werd de Croatia Trophy afgelast, omdat vrijwel de hele regio onder water stond, maar ditmaal kon de 19de editie gewoon plaatsvinden. Op een nieuwe locatie weliswaar met nieuwe uitdagingen dus en zeker niet met het grootste aantal inschrijvingen uit de historie van de Trophy, maar diegenen die inschreven, deden er ook toe!

Voor deze ‘grootvader’ van hardcore 4×4 evenementen kwamen teams uit Estland, Rusland, de UK én uit Nederland! Er waren zelfs twee ondernemende mannen uit Australië, die hun auto over de halve wereld verscheepten om mee te kunnen doen…

Naast Jim Marsden’s Ultra4 Racier ‘Little Lady’ en de lichtgewicht teams uit de Baltische staten was een opvallende verschijning tijdens de openingsparade in het kleine, zonnige plaatsje Petrina de nieuwe creatie van Johan Eibensteiner. Zijn auto was voorzien van een 7.2 liter V8 Chrysler Hemi en woog niet meer dan 1.300 kilo en had schokdempers met externe oliereservoirs en een PTO-lier. Het was allemaal nog zo nieuw, dat hij er niet meer dan twee uurtjes mee had kunnen testen. Met zijn vorige auto had hij de Wild Boar en de Transylvanië Trophy al eens gewonnen, maar bij de Croatia Trophy had hij nog nooit op het podium gestaan. En dat wil hij nu weleens veranderen. Door de proloog te winnen liet hij minstens zien, dat de auto snel is!

Lees het gehele artikel in uitgave 7/8 van 4WD Magazine.

Croatia Trophy

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos