banner

Busiwagi

Busiwagi

Sven van Rooijen heeft in een acht maanden durend reisavontuur in Suriname veel beleefd. Een hoogtepunt was het bezoek van zijn vader John en zijn broertje Jesper. Door de goede contacten tussen 4WD Magazine en Busiwagi (letterlijke vertaling: ‘bosauto’) hebben Sven, John en Jesper aan een avontuurlijke dagtour mogen meedoen.

Ze maakten kennis met het off-roaden in Suriname en zaten zelf achter het stuur van een Suzuki en een Toyota. Deze dag bracht een intense ervaring met de Surinaamse natuur met zich mee en diverse uitdagingen qua off-roaden in de jungle.

Adventure with a feel for nature

We laten Sven zelf aan het woord. ‘Tijdens de trip hebben we gedurende de dag een kleine 100 kilometer gereden. Hiervan was bijna de helft off-road. Om 7 uur ‘s ochtends werden we opgehaald en vertrokken we vanuit Paramaribo naar het 16 kilometer zuidelijker gelegen Domburg. Hier stonden de twee Suzuki’s Samurai en de gids Glenn met zijn Toyota LandCruiser ons op te wachten. Na de kennismaking onder het genot van een kopje koffie konden we met de drie 4×4’s op pad. John voorop, daarop volgden Jesper en ik en in de Toyota LandCruiser de gids’.

Om bij de Savanne te komen, van waaruit we richting de jungle trokken, moesten we eerst een aantal kilometers over de verharde weg. In tegenstelling tot in Nederland rijden ze in Suriname links. In Zuid-Amerika zijn Suriname en Guyana (Frans-Guyana) de enige landen, waar links wordt gereden.

Lees het gehele artikel in de nieuwe uitgave van 4WD Magazine.

Busiwagi

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

X