banner

Beste Rallye du Maroc voor Van Loon

Beste Rallye du Maroc voor Van Loon

Na vijf etappes en zes proeven te hebben geopend, kijkt Erik van Loon met een goed gevoel terug naar de Rallye du Maroc.

Het is het debuut van de Toyota Hilux T1+, de nieuwste generatie auto volgens de laatste reglementen voor de Dakar Rally. Van Loon en zijn navigator Sébastien Delaunay hebben geen problemen gehad en een succesvolle rally achter de rug. Van Loon kijkt uit naar meer kilometers met de nieuwe Hilux.

“Het was zeker mijn beste Marokko-rally,” vertelt Van Loon. “Doordat we met de nieuwe auto reden, zijn we officieel niet geklasseerd. Er waren wel tijden en die hebben we bijgehouden, daaruit blijkt dat we derde zouden zijn geworden. Dat is een topprestatie en dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Vandaag wilden we vooral heel graag de finish halen en geen grote risico’s nemen, zelfs dan zitten we er nog gewoon goed bij. Deze auto heeft heel erg veel potentie!”

Naast de goede Toyota was ook de samenwerking met Delaunay erg belangrijk deze rally: “We moesten iedere dag openen, dan zijn er alleen wat sporen van de motoren. Die zie je niet extreem goed in de auto, dus je moet echt zelf de notes goed hebben. Sébastien heeft heel erg goed werk geleverd, zonder hem was dit niet gelukt. Wij zijn samen echt klaar voor Dakar.”

De volgende rally is de Abu Dhabi Desert Challenge van 6 tot en met 12 november. “Het liefste staan we daar met de T1+ aan de start, maar we moeten even kijken of dat mogelijk is met de reglementen daar.”

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos