banner

Bert Heskes: Van 4WD camper naar Toyota Overdrive en de Dakar 2020…

Bert Heskes: Van 4WD camper naar Toyota Overdrive en de Dakar 2020…

De 57-jarige ondernemer in de ICT Bert Heskes heeft tussen twee vergaderingen in een uurtje vrij gemaakt om de lezers van 4WD Magazine wat over zijn off-road avonturen te vertellen. Onze eerste vraag: ‘Waar is je liefde voor deze sport begonnen?

Daarvoor hoeven we bij Bert helemaal niet zover terug te gaan: een kleine 20 jaar maar. Want in 1998 is de familie Heskes naar Australië verhuisd. Bert vertelt: ‘Als je naar Australië gaat, wil je het land natuurlijk beter leren kennen en hoe kan dat beter, dan met een 4WD-camper. Die hebben we dus gebouwd. Gedurende de vier jaar die we daar hebben gewoond, hebben we vele tochten met de camper door het prachtige land gemaakt.’ Die camper èn de Australische Outback hebben definitief het 4×4-vuur bij Bert ontstoken.

Weer terug in Nederland moest er ook off-road worden gereden. Er werd een Land Rover Defender aangeschaft. ‘Maar in Nederland kun je op zondagochtend niet zomaar het avontuur in de bush opzoeken, dus hebben we ons aangesloten bij Land Rover Club Holland. Zo konden we nog een klein beetje van off-road rijden genieten, maar het verlangen naar avontuur was nog lang niet bevredigd’, lacht Bert.

Lees het gehele artikel in 4WD Magazine (uitgave 1-2020).

Bert Heskes

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE
X