4WD Magazine Abonnement

Smiley face

4WD Magazine biedt u een uitvoerige indruk van de wondere wereld van 4 wiel aangedreven auto’s en alles wat daarbij hoort. Van nieuws, tot rallies, van reisverhalen, tot rij-indrukken.

> Bekijk de abonnementen

Beroepsvoetballers en hun auto’s

Beroepsvoetballers en hun auto’s

Beroepsvoetballers rijden vaak in de meest extravagante auto’s én veel SUV’s. Nou wil het toeval, dat het Britse Carspring (www.carspring.co.uk) onlangs heeft uitgezocht, welke auto’s beroemde, dan wel bekende voetballers rijden. Dat hebben ze gerelateerd aan de waarde, maar ook hoeveel uren, minuten en seconden (H, M, S) ze hebben moeten spelen om de auto te betalen.

De resultaten van het onderzoek zijn, dat voetballers een enorme veelheid aan verschillende automerken en types rijden: van de meest extravagante tot een autootje, dat ook een voetballer gewoon van a) naar b) brengt.
Gedurende het onderzoek is ook bekeken, hoeveel minuten speeltijd een speler nodig heeft om zijn speeltje bij elkaar te verdienen en ook of er een verband is tussen de positie op het veld en de soort auto, die hij rijdt. De onderzoekers stelden een lijst samen van de spelers, die op deze wijze het snelst hun auto konden betalen. 100 van de 255 spelers konden hun auto precies in één wedstrijd of minder betalen. Het onderzoek lijkt aan te geven, dat achterhoedespelers een voorkeur hebben voor veilig en solide rijden in een SUV. Bijgaand tref je uit de enorme lijst een willekeurig gekozen aantal meer of minder bekende, inclusief enkele Nederlandse en Belgische voetballers.
Enige uitleg: 
Om uit te vinden, welke auto’s de spelers rijden, werd naslag gedaan in honderden kranten, magazines, social media en andere voor het publiek toegankelijke bronnen. Onderzoekers onderscheidden daarbij de volgende groepen auto’s: compact cars, grand tourers, luxury cars, luxury sedans, pick-ups, sports cars, supercars en SUV’s. Om de waarde van de auto goed in te schatten, werd gekeken naar prijzen van dealers in het land waar de spelers actief zijn. Voor de wat ‘ongewonere’ auto’s werden websites van fabrikanten/importeurs geraadpleegd. De waarde werd bepaald aan de hand van standaardprijzen (dus zonder opsmuk).
Depay

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.*Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen

Cancel reply
X