banner

Bernhard ten Brinke strategisch naar zevende plek algemeen

Bernhard ten Brinke strategisch naar zevende plek algemeen

Opnieuw een sterke dag voor Toyota-coureurs Bernhard ten Brinke en Tom Colsoul tijdens de negende etappe van de Dakar Rally in Saudi-Arabië. De special stage over 410 kilometer van Wadi Al Dawasir naar Haradh brengt een sterke zevende plaats, op 8:30 min. van dagwinnaar Stéphane Peterhansel. In het algemeen klassement stijgt de equipe van Toyota Gazoo Racing één positie: van de achtste naar de zevende plaats. “We hebben vandaag met verstand gereden.”

Bernhard en Tom waanden zich tijdens het eerste deel van de klassementsproef in Marokko, waar ze al veel rallykilometers hebben liggen. “Zeker de eerste 154 kilometer was puur genieten. Echt een ongelofelijk mooie en technische proef”, vertelt Bernhard ten Brinke. Steenachtige paden werden afgewisseld met rivierbeddingen. Op een vlak deel van 80 km ging het zeer hard en werd navigator Tom Colsoul flink uitgedaagd om de goede koers te kiezen.

Ondertussen meldde de Toyota Hilux met startnummer 307 zich constant rondom plek vijf bij de waypoints. Ook in het tweede deel van de etappe over 234 km, waarbij kleine duinen, zandpistes en off road paden elkaar afwisselden, kozen Bernhard en Tom met opzet voor een beheerste aanpak. “Ons doel is om een goede startpositie voor de volgende dag te bemachtigen, zodat we kansen hebben om in te lopen op de top van het klassement.”

Vandaag slaagde die missie dubbel en dwars voor de Nederlands/Belgische Toyota-equipe. Met de zevende plaats is een prettige uitgangspositie voor deel 1 van de marathonetappe bereikt. Tegelijkertijd passeerden Bernhard en Tom de Fransman Mathieu Serradori in het algemeen klassement, zodat de 7e plaats werd teruggepakt. Ook werd 2,5 minuut afgeknabbeld van de achterstand op Toyota-teamgenoot Giniel de Villiers. 

“Het was een mooie dag vandaag. Het parcours en landschap was prachtig, maar ook de rit verliep soepel. We zijn blij met hoe het de laatste dagen gaat”, aldus een tevreden Bernhard ten Brinke. “We gaan ons nu voorbereiden op de marathonetappe en zijn benieuwd wat dat avontuur ons brengt. We weten in ieder geval dat Tom en ik morgen zelf het onderhoud aan de Toyota Hilux moeten uitvoeren, want hulp van monteurs is verboden tijdens de marathon etappe.”

Morgen brengt het eerste deel van de marathon-etappe de karavaan van Haradh naar Shubaytah over 534 km. Tijdens de 12e etappe op donderdag wacht deel twee: van Shubaytah terug naar Haradh over 379 kilometer. In het algemeen klassement blijft Carlos Sainz (Mini) nipt de leider. Op plek 7 volgen Bernhard en Tom op 1u8min59.

Volg alle Dakar verrichtingen op 4WD Magazine, klik op de link!

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos