banner

Bernhard ten Brinke consolideert in vijfde Dakar etappe

Bernhard ten Brinke consolideert in vijfde Dakar etappe

Ruige zandpistes vormden het strijdtoneel tijdens de vijfde etappe van de Dakar Rally 2020. De goed herstelde Bernhard ten Brinke wist samen met Tom Colsoul uit de problemen te blijven op deze special stage van 353 km naar finishplaats Ha’Il. De fabrieksequipe van Toyota Gazoo Racing finishte als 12e, waarmee de achtste plaats in het algemeen klassement behouden blijft. “Een zeer zware dag voor de auto. Maar de Hilux geeft geen krimp.”

Na medische verzorging door de arts van Toyota Gazoo Racing, gezond voedsel en een goede nachtrust, stond Bernhard ten Brinke vanmorgen veel fitter aan de start in Al Ula. “Ik heb mijn energie weer bijna terug. Alleen mijn stem laat het nog afweten”, aldus de Nederlandse Toyota-coureur.

Op het menu van de Dakar-karavaan stond zand, zand en nog eens zand. En dan niet in de vorm van duinen, maar in de vorm van zandpistes. Veelal heel snel, maar soms ook venijnig. “Door de afstappen, waarbij je zomaar diepte in duikt, was het oppassen geblazen. Die hoogteverschillen zijn ook zwaar voor Tom en mij, want je krijgt iedere keer een opdoffer.”

De combinatie met de hoge snelheden en de weerstand van het mulle zand, maakte dat de Toyota Hilux tijdens deze special stage flink op de proef werd gesteld. De afstappen vormen een aanslag op de ophanging van de auto, terwijl de motor urenlang hoge toeren moet draaien en er grote krachten op de aandrijflijn staan. “De Toyota heeft vandaag weer kunnen bewijzen hoe sterk hij is.”

Bernhard ten Brinke en Tom Colsoul kenden een zo goed als probleemloze Dakardag. Het zoeken naar het vierde waypoint kostte ruim vijf minuten, maar voor het overige reden de Toyota-coureurs soepel naar de finish. “De route was mooi, maar ook wel een beetje eentonig. Een twaalfde plaats is oké. Belangrijker: voor het algemeen klassement zijn we nog steeds goed bezig.”

De dagzege ging naar Carlos Sainz (Mini), Bernhard en Tom volgden op 20:14 min. In het algemeen klassement leidt diezelfde Carlos Sainz. De Nederlands/Belgische Toyota-equipe staat 8e op +1u04:54 van de leider.

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos