banner

Bernard ten Brinke: ‘Heel zuur, maar we hebben laten zien, waartoe we met de Hilux in staat zijn…’

Bernard ten Brinke: ‘Heel zuur, maar we hebben laten zien, waartoe we met de Hilux in staat zijn…’

Eén dag voor de finish in Córdoba in Argentinië, tijdens de dertiende etappe van de Dakar Rally 2018, maakten technische problemen een abrupt einde aan het zeer succesvolle debuut van Bernhard ten Brinke als fabriekscoureur van Toyota Gazoo Racing South Africa. Op het eerste deel van de special stage klokten Bernhard en zijn Franse navigator Michel Perin nog de snelste tijd en lagen ze op koers voor het overnemen van de derde plaats in het algemeen klassement.

Ten Brinke: ‘We begonnen de dag goed en ook het tweede gedeelte van de proef waren we weer prima onderweg. Totdat we op een recht stuk bij 190 km/uur een harde knal hoorden. De motor begaf het en we wisten meteen, dat het niet meer te repareren was. Ja, dan ben je natuurlijk even heel erg teleurgesteld en zit je met z’n tweeën te balen. Toch sta ik nuchter in dit soort zaken. Als je meedoet aan de zwaarste rally ter wereld -en dat was de Dakar dit jaar absoluut-, dan weet je, dat dit soort dingen kunnen gebeuren.

Ik kan wel zeggen, dat ik ontzettend van deze Dakar Rally heb genoten, maar ook van de zeer geslaagde samenwerking met Michel Périn (z’n navigator.red.), van de professionele werkwijze van Toyota Gazoo Racing South Africa, van de geweldige Toyota Hilux en van de steun van mijn familie, sponsoren, fans en iedereen, die ons een warm hart heeft toegedragen. We hebben de klus dit keer niet kunnen afmaken. Een dag voor de finish lagen we er uit. Dat is zuur. Maar we hebben wel laten zien, waar-toe we in staat zijn. Tot vandaag ging alles goed. Het is niet anders. Shit happens. Op naar volgend jaar!’

In de Toyota Hilux van Toyota Gazoo Racing South Africa hebben Bernhard ten Brinke en Michel Périn tijdens de Dakar Rally 2018 een aantal indrukwekkende resultaten ge-boekt: in elf van de elf etappes behaalden ze een top tien-resultaat, twee keer reden ze een tweede plaats en het hoogtepunt was uiteraard de overwinning in de Koninginnerit van de Dakar 2018, de special sta-ge ‘Super Fiambala’ van Belén via Fiambalá naar Chilecito.

Bernard ten Brinke

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

X