banner

Belevenissen van Albert Roelofs in de Carta Rally 2019……. (Deel 2)

Belevenissen van Albert Roelofs in de Carta Rally 2019……. (Deel 2)

Het is december 2018. Harm Lolkema uit Giesbeek en Albert Roelofs uit Hardenberg zouden met de Morocco Desert Challenge 2019 (MDC) meegaan. Albert als teammanager en die had Harm voorgedragen als copiloot. Maar door wat onduidelijkheden zegden ze beiden af.

Maar daar ze beiden aan het avontuur hadden geroken, besloten ze er toch een vervolg aan te geven. In januari van dit jaar, opperde Albert om samen met Harm de Carta Rally te rijden, die als elk jaar in Marokko plaatsvond. Ze waren het er snel over eens. Harm had de Toeareg Rally al eens op een quad gereden en met zijn Mercedes G en was in 2018 copiloot van Bernd Jäger uit Duitsland in de ‘yellow bus’, wederom bij de Toeareg Rally. Qua ervaring met Marokko en als navigator zit het dus wel goed en de klik was er meteen, iets dat voor beiden erg belangrijk was. We laten Albert verder aan het woord.

2 april 2019

Na de zware dag van gisteren is de derde etappe maar 202 km. Dit is onze laatste dag in het bivak in Boudenib. Als Harm en ik starten, pakken de andere teamleden alles in en vertrekken naar Merzhouga, ongeveer 150 km ten zuidoosten van Boudenib, waar ze direct bij Erg Chebbi bij het Nomad Hotel alles opnieuw opzetten. Zoals vermeld, starten we zonder een liaison bij het oude bivak, wat op zich een mooi bivak was, maar door de regen en de modder zijn we blij, dat we naar de duinen gaan. Hetgeen helaas nog niet betekent, dat we vandaag ook duinen krijgen. Het wordt weer een snelle WRC-etappe. Maar we zetten ons schrap en zijn de dag van gisteren alweer vergeten; nieuwe rondes, nieuwe kansen!

Het is weer een supermooie etappe en we kunnen nu ook af en toe van het landschap genieten. Harm zit er bovenop, alsof hij iets goed te maken heeft. Hij navigeert wederom zeer goed; deze stage ligt mij goed en we vliegen letterlijk over de paden en door de queds. Candy is vandaag weer in haar beste doen en zonder een enkel probleem halen we de finish en worden deze dag vierde! Een topresultaat.

Lees het gehele artikel in uitgave 7/8 van 4WD Magazine.

Carta Rally

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

X