4WD Magazine Abonnement

Smiley face

4WD Magazine biedt u een uitvoerige indruk van de wondere wereld van 4 wiel aangedreven auto’s en alles wat daarbij hoort. Van nieuws, tot rallies, van reisverhalen, tot rij-indrukken.

> Bekijk de abonnementen

Award voor Flashlube’s Catch Can Pro

Award voor Flashlube’s Catch Can Pro

Flashlube heeft met hun ‘Catch Can Pro’ de Australian Auto Aftermarket Award gewonnen voor ‘Meest innovatief nieuw Product’.

Flashlube’s Catch Can Pro werd bedacht als antwoord op milieumaatregelen, die niet toestaan, dat oliedampen e.d. van verbrandingsmotoren in de atmosfeer terechtkomen. Catch Can Pro recirculeert die dampen, in plaats daarvan juist naar de verbrandingskamer. Normaal zou er een koolstofsubstantie ontstaan, die inlaatspruitstuk, de zijkanten van EGR kleppen en de interkoeler met olie bedekt, waardoor vermogens- en efficiencyverlies ontstaan en zelfs kostbare motorschade. De Catch Can Pro is een zeer effectief filter en vangt de ontstekingdampen op door middel van condensatie, voordat het montoronderdelen, zoals de EGR kan bereiken, of zelfs beschadigen. De lucht die de motor ingaat, wordt schonder, er zal zich minder koolstof vormen in het inlaatspruitstuk, de interkoeler zal niet worden vervuild en de corrosie van lagers van de turbo vertragen.

Dankzij z’n geringe formaat, flinke inlaat- en dito uitlaatpoorten, z’n versterkte kunststof body (hetzelfde materiaal als wordt gebruuikt voor de meeste onderdelen in een motorcompartiment), maakte de Catch Can Pro indruk op de jury, omdat het het enige ontwep was met veilgheidskleppen voor druk en vacuum, zodat installatie van de CCP geen te grote druk voor de motor zal opleveren en het vervangbare filter, inclusief de mogelijkheid een flow van 250 liter per minuut aan brandstof aan te kunnen (ruim meer dan de 100 l/min, waarvoor het was ontworpen).

Recent ontwikkelde voertuigspecifieke montagekits, ontworpen om te helpen bij de juiste installatie van de Flashlube Catch Can Pro unit zijn eveneens door de jury meegenomen. Deze kits worden compleet met de Catch Can Pro unit geleverd en zijn inclusief voertuigspecifieke onderdelen, zoals slangenklemmen, beugels en speciale slangenontworpen en ontwikeld door Flashlube’s team, zodat ze goed in de beachikbare ruimtes in de motorcompartimenten van de verschillende auto’s passen. Nadat Catch Can Pro slechts een jaar op de markt is, mag je spreken van een enorm succes en de Award zal daar zeker nog een schepje bovenop doen. Meer info: www.flashlube.com/products

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.*Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen

Cancel reply
4WD Magazine Abonnement

Smiley face

4WD Magazine biedt u een uitvoerige indruk van de wondere wereld van 4 wiel aangedreven auto’s en alles wat daarbij hoort. Van nieuws, tot rallies, van reisverhalen, tot rij-indrukken.

> Bekijk de abonnementen

4WD Magazine Webshop
Smiley face

Ga naar onze webshop voor de laatste dvd’s, boeken, en miniaturen.

> Bekijk de webshop
X