banner

‘Ardennenoffensief’ houdt 4×4-rijden springlevend

‘Ardennenoffensief’ houdt 4×4-rijden springlevend

Van 11 tot en met 17 februari jongstleden heeft 4WD Travel voor een groep vrienden, ‘Ardennenoffensief’ genaamd, uit de omgeving van Heemskerk een reis mogen begeleiden.

Van bloemenkwekers, tot garagisten en van zelfstandig ondernemers tot fabriekswerkers. Een groepje, dat naadloos bij elkaar past en dat als vrienden –zonder vrouwen- iedere woensdag een gezellig biertje drinkt en een kaartje legt. En ze overleggen vooral over welk leuk uitje ze de volgende keer weer kunnen ondernemen.

Nadat de mannen eind jaren ’80 ex-legervrachtwagens hadden aangeschaft en hiermee op het onverharde volop plezier maakten (vandaar ook de naam ‘Ardennenoffensief’), kwamen de 4×4’s. Van Suzuki 410/413 tot de Nissans Patrol, Toyota’s LandCruiser en Daihatsu’s Rocky en Feroza. Over die ex-leger vrachtwagens en dan met name over Rob Beentjes heeft 4WD Magazine begin jaren ’90 al eens gerept. Rob wil het graag ietsjes nuanceren, want terwijl hij vindt, dat hij in het artikel nogal als een lomperik overkwam, probeerde hij juist een Suzuki 410 rijder te helpen een berg op te komen. Want dat lukte de beste man niet meer… Dat Rob daarbij in zijn enthousiasme de complete voorgevel van de Soes af reed, was vooral pech! Hij moest vaart maken en merkte daardoor niet, dat de Suzuki op z’n kant ging. Als hij de vaart er niet in zou hebben gehouden, zouden ze het allebei niet hebben gehaald. Dat hem dat niet in dank werd afgenomen, vindt hij vervelend, maar heeft volgens Rob niks met asociaal te maken. En wie Rob kent, kan beamen, dat hij zijn naasten en dus ook 4×4-liefhebbers een warm hart toedraagt.

Lees het gehele artikel in de nieuwe uitgave van 4WD Magazine.

Ardennenoffensief

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos