banner
 • Home

  Dakar 2022, de Nederlanders

  Dit jaar staan er maar liefst 28 Nederlandse teams aan de start van de zwaarste rally ter wereld. Oude rotten, maar ook een aantal rookies, die hun geluk in de Saoedische woestijn zullen beproeven. In totaal doet dit jaar het respectabele aantal van 431 teams mee. De motoren/quads is de grootste groep met 173 deelnemers, dan volgen de SSV’s met 103, daarna de auto’s met 92 en de trucks met 63!

 • Home

  Bas van Driel wint van de Baja Borger 2021

  Moi! …… Zo worden we na een reis van 205 kilometer, waarvan het laatste stukje over de ‘Hunebed Highway’ voerde, begroet, als we op het mooie Roompot vakanties Hunzepark aankomen, waar rondom dit jaar voor de vierde keer de Roompot Baja Borger wordt gereden. Nadat de rally in 2020 wordt uitgesteld vanwege corona, kunnen de 59 ingeschreven teams nu toch eindelijk echt van start! Eigenlijk iedereen die je spreekt, is ontzettend blij, dat de volgens velen mooiste off-road rally van Nederland na nu dus 3 jaar, weer op het punt van beginnen staat.

 • Home

  Terugblik 4WD Festival editie 2021

  Op 25 & 26 september vond de 10e editie van het 4WD Festival op Circuit de Witte Ruysheuvel in Oss plaats. Direct even een beeld schetsen van de omstandigheden: want de off-road baan was vernieuwd, het weer zonnig met een lekker temperatuurtje en er was een uitgebreid technisch parcours met waterbak.

 • Home

  3x 4WD Magazine zomertest

  Waarom de nieuwe Jeep Compass, de Toyota LandCruiser 150 en de Kia Sorento Plug-In met elkaar vergelijken?

 • Home

  Unieke trektocht door de Balkan

  De Balkan is zo’n beetje de laatste oase in Europa. Zonder beperkingen kunnen we hier onze geliefde 4x4 hobby uitoefenen. 4WD Travel heeft hier, in eigen beheer, een off-road reis ingepland, waarbij we fraaie wild camps afwisselen met campings.

 • Home

  Benno bouwt Bukhanka om tot off-roader en vakantiemobiel

  Benno Sanderink gaat graag op avontuur en dan vooral op off-road gebied. Hij is een ervaren reiziger bij 4WD Travel en heeft inmiddels alleen al bij dit off-road reisbureau zo’n twaalf off-road reizen achter de kiezen.

 • Home

  Overpeinzingen van een daktentkampeerder…

  Stel, je hebt een prachtig off-road avontuur beleefd in de afgelopen acht uren tijdens je off-road reis in de Balkan. Je bent met je gezinnetje en stopt op een prachtige plek onder een brug en bij een droge rivierbedding. Deze plek geeft je een magische sfeer, waarbij je je in een soort van ‘Lord of the Rings’ achtige setting bevindt. Je stapt uit je 4x4 en start met het klaarmaken van het kampement. De kinderen pakken een bal en spelen een voetbalwedstrijd na. En je lieftallige echtgenote pakt een flesje wijn uit de koelbox om op een prachtige dag te toosten.

Laatste nieuws

 • Heritage Customs introduceert Valiance Black Steel

  Heritage Customs introduceert Valiance Black Steel

  Heritage Customs heeft een Black Steel-specificatie voor zijn Valiance geïntroduceerd, voortbouwend op de populariteit en het succes van de opvallende Magic Metal exterieur en interieur elementen, die als optie worden aangeboden in het Heritage Customs-assortiment.

  LEES MEER
 • Nieuwe militaire Mercedes-Benz G

  Nieuwe militaire Mercedes-Benz G

  Oorspronkelijk werd de Mercedes-Benz G ontwikkeld voor militaire doeleinden en werd in 192 in productie genomen. Heel geleidelijkaan ontwikkelde de auto zich ook voor de civiele markt tot één van de meest luxueuze 4×4’s, die je je kon denken en bovendien met alles erop en eraan, dat je als 4×4 rijder maar kan wensen. Nog steeds wordt de G, code W461, in diverse legers gebruikt en nog steeds wordt de auto gebouwd. En ondanks, dat de auto een paar jaar geleden bijna was afgeschreven, is er nu toch weer sprake van een wedergeboorte van de G als W464.

  LEES MEER
 • Toyota Tacozilla

  Toyota Tacozilla

  In de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw was Toyota al druk in de weer met de bouw van campers. Ze werden gebouwd in samenwerking met een bedrijf dat ‘Chinook’ heette.

  LEES MEER
 • Ranger Raptor voor Milwaukee Benelux

  Ranger Raptor voor Milwaukee Benelux

  Ford Bedrijfswagens heeft onlangs de eerste vier van een reeks van zestien Ranger Raptors overhandigd aan TTI (Techtronic Industries Central Europe GmbH). TTI is wereldleider op het gebied van het design, de productie en verkoop van powertools en tuingereedschap voor consumenten en professionals. Het portfolio van TTI bestaat uit verschillende krachtige merken, waaronder Milwaukee dat al ruim 85 jaar innovatieve heavy duty machines en powertools ontwikkelt voor veeleisende vakmensen.

  LEES MEER
 • Cayenne Platinum Edition

  Cayenne Platinum Edition

  Porsche lanceert op basis van een aantal Cayenne-modellen de nieuwe Platinum Edition. De speciale serie van de SUV onderscheidt zich door subtiele designkenmerken in platina zijdeglans en een zeer uitgebreide, stijlvolle standaarduitrusting. De Platinum Edition is verkrijgbaar als Cayenne, Cayenne E-Hybrid en Cayenne S, en zowel als SUV als als Coupé.

  LEES MEER
 • Nieuwe Kia Niro

  Nieuwe Kia Niro

  Kia geeft vandaag meer informatie vrij over de geheel nieuwe Niro, een ultramoderne crossover van de volgende generatie die eens te meer laat zien dat het merk grote stappen zet bij het creëren van een duurzame toekomst.

  LEES MEER
 • Verkoop elektrische Volkswagens in 2021 verdubbeld

  Verkoop elektrische Volkswagens in 2021 verdubbeld

  Volkswagen leverde in 2021 meer geëlektrificeerde auto’s dan ooit tevoren. In totaal rolden wereldwijd zo’n 106.000 plug-in hybrides (+33 procent) en 263.000 volledig elektrische auto’s (+97 procent) van de band. Het merk heeft daarmee in zeer korte tijd ook een toppositie bereikt op het gebied van volledig elektrische auto’s.

  LEES MEER
 • Nieuwe Citroën C5 Aircross SUV

  Nieuwe Citroën C5 Aircross SUV

  Met meer dan 260.000 verkochte exemplaren heeft de Citroën C5 Aircross SUV sinds de introductie in 2018 zijn stempel gedrukt op het competitieve C-SUV-segment. Het model is met zijn ruimte aan boord, modulariteit en vooral comfort ongeëvenaard in zijn segment. Met zijn weelderige interieur, dat een typisch Citroën-kenmerk is, en de ervaring van het merk met ruime personenauto’s onderscheidt de Citroën C5 Aircross SUV zich nadrukkelijk van de concurrentie. Nog altijd is Citroëns SUV toonaangevend op het gebied van praktisch gebruiksgemak en ontspanning aan boord. De plug-in hybrideversie, goed voor meer dan 30% van de Europese verkopen, versterkt dit nog eens.

  LEES MEER

4WD Webshop

4WD Shopping

 • Pyreneeën 4WD Travel

  Pyreneeën 4WD Travel

  Tijdens deze unieke reis bereiken we toppen van de bergen en trekken we langs kabbelende riviertjes. Kijk je ogen uit bij indrukwekkende watervallen, waarbij je zeker een duik kunt nemen in één van de meertjes.

  LEES MEER

Nieuwe uitgave

Nieuwe agenda

januari

Geen evenementen

februari

13febHele dagJeebee(Hele dag: sunday)

NIEUWE UITGAVE

SCHRIJF JE IN!

Ontvang ook als eerste nieuws/korting tips en meer..

VOLG ONS!

X