banner

80 jaar Jeep® historie en innovatie in ’80th Anniversary’ modellen

80 jaar Jeep® historie en innovatie in ’80th Anniversary’ modellen

Jeep® viert zijn 80ste verjaardag in 2021 onder andere met de introductie van ’80th Anniversary‘ special-editions van de Renegade, Wrangler en de nieuwe Compass. De jubileumuitvoering van de Renegade staat nu al bij de Nederlandse Jeep-dealer.

Tekst loopt door onder video.

Dit jaar is bijzonder voor Jeep®. Het merk viert zijn 80ste verjaardag; acht decennia 4×4-leiderschap, vrijheid en avontuur. De legende begon in 1941 met de Willys-Overland en ging verder met de lancering van de allereerste SUV; de vierwielaangedreven Willys Wagon. Vele iconische modellen volgden, maar in die acht decennia van evolutie is Jeep® trouw gebleven aan haar kernwaarden authenticiteit, vrijheid, avontuur en passie. Mede hierom is de merknaam Jeep® uitgegroeid tot een soortnaam voor alle terreinauto’s en SUV’s met dien verstande dat alleen Jeep® zich een èchte jeep mag noemen.
Nu het merk Jeep zijn achtste decennium viert, gaat het de volgende opwindende fase in, die van elektrificatie. Daarmee is het reeds begonnen met de lancering van de eerste plug-in hybride modellen; de Renegade 4xe en Compass 4xe. “4xe” identificeert alle Jeep 4×4-voertuigen die allemaal de best mogelijke balans bieden tussen efficiëntie, rijplezier èn aandacht voor het milieu.

’80th Anniversary‘ special-edition modellen
De ster van 2021 wordt de speciale serie ’80th Anniversary’, de feestelijke speciale editie-modellen die beschikbaar zijn als Renegade, Compass en Wrangler. De speciale editie ’80th Anniversary’ zal ook de versie zijn waarin de nieuwe Compass later dit jaar debuteert op de Europese markt.  lk ‘80-jarig jubileum’-model is gebaseerd op de bestverkochte variant en biedt extra veiligheids- en technologiefuncties en esthetische, onderscheidende details.

Lees het gehele artikel in 4WD Magazine uitgave 4-2021. Te bestellen via deze link.

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE
X