4WD Magazine Abonnement

Smiley face

4WD Magazine biedt u een uitvoerige indruk van de wondere wereld van 4 wiel aangedreven auto’s en alles wat daarbij hoort. Van nieuws, tot rallies, van reisverhalen, tot rij-indrukken.

> Bekijk de abonnementen

4Wheel Instuif was voor de achttiende keer een succes…

4Wheel Instuif was voor de achttiende keer een succes…

Op zondag 26 juni organiseerde Stichting 4x4 Limburg zijn jaarlijkse 4Wheel instuif. Het evenement vond plaats in Landgraaf, om precies te zijn in de groeve van De Groot en het naastgelegen bedrijfsterrein van Attero. De bedoeling van het evenement is om mensen met een verstandelijke beperking een dagje uit te bezorgen. Ze komen op deze dag om samen met de 4x4 bestuurder een parcours bestaande uit enkele hellingen, modderbakken en een bospad af te leggen in een jeep. De deelnemers komen voornamelijk van verschillende tehuizen en woonvormen uit heel Limburg. Maar ook steeds meer particuliere deelnemers weten ons te vinden. Dit jaar waren een kleine 200 deelnemers aanwezig, gezellig druk dus.

Het is de achttiende keer dat de instuif plaatsvindt, het draaiboek is dan ook goed uitgewerkt. Eén van de zaken die in het draaiboek is opgenomen is zorgen voor sponsoring. Gelukkig voor ons zijn er de nodige bedrijven en gemeentes die het initiatief steunen en organisatieleden die actief eropuit gaan om deze sponsoring binnen te krijgen.

Op zaterdag is het ondanks de goede voorbereiding en planning flink aanpakken voor de mensen van de organisatie. Enkele leden hebben zich gemeld om ons te ondersteunen. Het materieel zoals dranghekken, toiletten, etc. zijn in de lopende week al geleverd bij de Groot. De schets van het parcours en de opstelling van de tenten in de groeve is dezelfde als vorig jaar. Om 12 uur worden de werkers voorzien van een hapje en de broodnodige koffie. Harde werkers moeten verzorgd worden, zeker vrijwilligers. Ook het parcours wordt uitgezet. Laat in de middag is iedereen ervan overtuigd dat we klaar zijn voor de komende dag.

Zondag vroeg op, gelukkig ziet het weer ten opzichte van gisteren goed uit. Het weer is licht bewolkt en zonnig. De ploeg die overnacht heeft gaat even naar huis om zich op te frissen en wij beginnen al met het evenement. Even voor 10 uur arriveren de eerste bezoekers en het feest kan beginnen. Een tractor met huifkar rijdt de hele dag de toegangshelling op en neer voor vervoer van de deelnemers.

De deelnemende rijders komen vooral uit Limburg, maar ook uit de grensstreek met België en Duitsland. Zelfs een rijder uit Amsterdam! Eén voor één stappen de deelnemers in de jeeps om de route al hotseknotsend af te leggen, de één alleen, de andere met begeleider. Voor de meesten kan het niet hard genoeg gaan. Enthousiast draaien de bestuurders en gehandicapten hun rondjes. Enkele gehandicapten willen na een rondje zelfs niet meer uit de auto. Gedurende de dag komen steeds meer auto’s en gehandicapten.

Tussen 12 en 13 uur is pauze waarbij een drietal Limburgse zangers belangeloos optreden. Bij het zingen duurt het even voordat de gehandicapten op gang komen, maar als de polonaise wordt gevormd zingen de gehandicapten erop los.

Ook de catering moet flink aan de slag moet, de gesponsorde frietjes, frisdrank, popcorn en suikerspinnen vliegen over de toonbank.

De dag duurt tot 16 uur, maar wordt helaas om 15 uur wreed onderbroken door een flinke plensbui. De bezoekers vluchten de tenten in. We hebben nog geluk gehad met het weer gezien de hoosbuien van de afgelopen weken. Na de bui wordt het tijd voor ons om alles op te ruimen. Enkele leden blijven om mee te helpen. Bij het bespreken van het verloop van de dag blijkt dat er in totaal 50 auto’s hebben deelgenomen.

Aan het einde van de dag keren we met een goed gevoel huiswaarts. Volgend jaar natuurlijk weer! Het is voor de gehandicapten en rijders een dag om volop te genieten. Voor meer informatie kijk op internet bij www.4x4limburg.nl of www.facebook.com/stichting4x4limburg.

Marcel Eggen

Voorzitter Stichting 4×4 Limburg

4X4Instuif2016-5254 4x4 Instuif 4x4 Instuif 4x4 Instuif 4x4 Instuif 4x4 Instuif 4x4 Instuif 4x4 Instuif 4x4 Instuif 4x4 Instuif 4x4 Instuif 4x4 Instuif 4x4 Instuif 4x4 Instuif 4x4 Instuif 4x4 Instuif 4x4 Instuif 4x4 Instuif 4x4 Instuif 4x4 Instuif 4x4 Instuif 4x4 Instuif

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.*Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen

Cancel reply
X