banner

43ste Dakar Rally 2021

43ste Dakar Rally 2021

De Amaury Sports Organisation (ASO) tekende een driejarige overeenkomst met het Koninkrijk Saoedi-Arabië en de Saoedische Motorcycle Federation (SAMF) om de 43ste Dakar Rally te ontvangen. Franse officials waren weken in Saoedi-Arabië, toen de reisban werd opgeheven en stelden een uitdagende route samen met strikte gezondheids- en coronavirusbeperkingen.

De 2021 Dakar Rally zal ietsje korter (7.646 km totaal, 4.767 km special)) worden dan de vorige, maar het feit dat de rally überhaupt zal plaatsvinden, is opzienbarend, vooral na de afgelasting van de Africa Eco Race en recente FIA evenementen, zoals de Rally van Marokko en de Abu Dhabi Desert Challenge.  Nieuw is, dat de deelnemers pas voor het begin van elke etappe in een digitaal roadbook de route van die dag te zien krijgen. Tijdens de vorige editie is hiermee geëxperimenteerd en nu wordt dit de norm. Het maakt het verloop van de rally onvoorspelbaarder. Bovendien biedt het administratieve voordelen en is de race door race-officials beter te controleren.

Dankzij de coronacrisis staan er ditmaal ook minder Nederlandse deelnemers aan de start. Zo zijn er slechts 2 motoren, 3 auto’s, 1 light weight, 2 SSV’s en 9 trucks met Nederlandse bestuurders (zie elders voor namen). In totaal staan er 321 voertuigen voor de Dakar Rally op de deelnemerslijst, waaronder dus 17 Nederlanders. Naast 108 motoren, 21 quads, 124 auto’s en SSV’s en 42 vrachtwagens, staan 26 voertuigen ingeschreven voor de nieuwe categorie ‘Dakar Classic’ voor auto’s en trucks, die vóór 2000 zijn gebouwd.

Lees het gehele artikel in 4WD Magazine 1-2021. Te bestellen via deze link!

CoronelDakar RallyErik van Loon

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos