21th European Jeepers Jamboree

21th European Jeepers Jamboree

Vanaf de nieuwe basislocatie in Douzy, gelegen in de Franse Ardennen, zal de Jamboree zorgen voor, 3 dagen lang, meer dan 400 km aan prachtige routes over verharde en onverharde wegen, met daarin opgenomen een aantal Off-Road terreinen waarop verschillende technische proeven zijn uitgezet voor elke gradatie, van lichtblauw tot (de ultieme challenge) donkerzwart.

1-5 Juni  2017, Douzy-France

Het basis camp is dit jaar in Douzy, een terrein met veel gemakken, gelegen naast de gemeentecamping inclusief zwembad waarvan de deelnemers gebruik kunnen maken. Verder een vliegveld, kart- en bowlingbaan, alles gelegen direct naast het terrein.

Dus ideaal voor de hele familie tot en met de Die-Hard Jeeper.

PROGRAMMA

Vanaf Donderdag 1 juni is het base camp in Douzy geopend voor de kampeerders.

Op Vrijdag 2 juni start de Country-Cross Tour, een toeristische route van 110 km door de omgeving afgewisseld met veldwegen (off-road) met de finish op een van onze Off-Road terreinen waar diverse proeven zijn uitgezet voor de Mud-Cup.

Op Zaterdag  3 juni en Zondag 4 juni zijn de traditionele Jamboree routes, verdeeld over 2 routes met op iedere route een aantal Off-Road terreinen waarop vele proeven zijn uitgezet.

Op het base camp is het ’s avonds gezellig toeven,  je kunt ook kiezen voor een van de lokale op loopafstand gelegen terrassen en/of restaurants.

Maandag 5 juni is het na ontbijt afgelopen en gaat een iedereen weer huiswaarts.

ALGEMEEN 

De European Jeepers Jamboree is een evenement uitsluitend voor Jeep’s en Willy’s voertuigen, bestaand uit toeristische routes met een aantal technische off-road terreinen,

Of uw Jeep standaard of omgebouwd is maakt niet uit, echter dient uw Jeep wel voozien te zijn van 4 wiel aandrijving. Voor ieder is er een uitgebreid programma en verschillende routes te rijden. Of u voor het eerst met uw jeep naar een event komt zonder ervaring of dat u jaren off-road ervaring heeft, de jamboree heeft voor ieder een passende route.

Het belangrijkste is de internationale samenkomst uit verschillende landen van eigenaren met allemaal dezelfde voorliefde voor hun Jeep.

U kunt overnachten op het evenementen terrein waarvoor eenvoudige voorzieningen zijn aangelegd, of in één van de vele hotels in de omgeving.

De organisatie berust in handen van Stichting 4 Wheels o.l.v. Willem van Holten, mede oprichter en bedenker van de European Jeepers Jamboree in 1984, en de Sangliers 4×4 de Franse, een lokale club die al vele jaren onze organisatie ondersteunt met tientallen vrijwilligers. Ook Jeep Club Belgium met hun team is weer van de partij.

Jeepers Jamboree

HISTORIE

De eerste European Jeepers Jamboree werd gehouden in 1984 in België bij het plaatsje Grand Bru waar toen al deelnemers uit 6 verschillende landen hadden ingeschreven. De organisatie was in handen van The Original Jeep Owners Club uit Nederland. Ook de tweede aflevering vond plaats in Grand Bru echter door het groter wordende aantal deelnemers moest worden uitgeweken naar een nieuwe locatie. Die werd gevonden in het naburige plaatsje Harzé  bij Remouchamps. Daar werd de derde tot en met de vijfde aflevering van de European Jeepers Jamboree georganiseerd.

De zesde aflevering werd georganiseerd op een nieuwe locatie in het zuiden van Belgie in Boullion.

Enkele jaren later werd het evenement verplaatst naar Sedan in Frankrijk waar het als thuisbasis diende. De organisatiestructuur werd gewijzigd en ging voortaan als een op zichzelf staande organisatie verder.

Na de 11e aflevering, nam Ruud van Huet de leiding over van Willem van Holten die het  de laatste aflevering in 2002  organiseerde. Na het overlijden van Ruud van Huet heeft Willem van Holten de organisatie weer opgepakt, om vanaf 2011 weer nieuwe edities te organiseren, waarbij de binding met de regio Champagne-Ardennes in Frankrijk centraal staat

INFORMATIE 

 • Wie kan er mee doen?

Iedereen die in het bezit is van een 4 wheel aangedreven Jeep of Willy’s vanaf bouwjaar 1941 tot heden.

 • Kunnen kinderen en hond ook mee.

Kinderen vinden het altijd prachtig om mee te gaan. De hond is ook welkom, echter denk eraan dat deze veilig zijn plekje heeft in de Jeep (Honden gordel/harnas) om ongelukken te voorkomen.

Op het kampeerterrein dienen de honden altijd aangelijnd te zijn!

 • Moet ik mijn auto prepareren.

De Jamboree is bedoeld voor zowel iedere Jeep standaard uit de showroom als een helemaal geprepareerde jeep.

Daarom wordt bij aankomst uw auto technisch gekeurd om vast te stellen welke route technisch het meest geschikt voor u is.

Wel stellen wij een verbandtrommel verplicht en een sleeplint/kabel om elkaar te kunnen helpen als men vast komt te zitten. Let daarbij op dat de bevestigingspunten van kabel goed worden controleerd.

 • Routes algemeen

De routes gaan starten vanaf Douzy via een roadbook, waar ieder voor zich op eenvoudige wijze zijn route kan rijden. Helaas zijn de wetten in Frankrijk zodanig aangepast dat het bijna onmogelijk en verboden is om via bos en onverharde wegen de routes te rijden.

Voor de routes die door bossen en/of veldwegen gaan, zijn soms eenmalige toestemmingen afgegeven en wij verwachten dan ook dat ieder zich als een goede gast zal gedragen. Daarnaast maken wij gebruik van een aantal grote privé terreinen waar men, naar gelang de uitrusting, zich kan uitleven op de proeven die daar zijn uitgezet.

De wegen naar deze terreinen zullen via een toeristische route worden gereden, men kan onderweg genieten van de vele uitzichten en bezienswaardigheden.

 • Welke route kan ik rijden.

De routes op de terreinen wordt onderverdeeld in 3 gradaties, de blauwe voor standaard niet geprepareerde Jeeps. De rode voor Jeeps met speciale banden en eventueel verhoogd. De zwarte voor Jeeps voorzien van een werkende lier, verhoogd eventueel met sperdifferentieel

Er worden 2 verschillende  Jamboree routes gereden, een zuidelijke en een westelijke,  w

aarin elk  3 tot 4 speciale off-road  terrein etappes zijn verwerkt. Tijdens de off-road etappes wordt de route verdeeld in  een blauwe (voor alle Jeeps te doen), een rode sectie en een zwarte sectie.

 • Mud Trail / Dutch Rebel Cup

Op Vrijdag 2 juni  is er op een afgesloten terrein trailparcours uitgezet, waar iedere bestuurder en voertuig alvast in vorm kunnen komen voor de dagen daaropvolgend.

Voor deelnemers die toegelaten zijn voor de zwarte route is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de Duch-Rebel Cup, een wedstrijd ter nagedachtenis aan de overleden Ruud van Huët, de laatste  organisator en voorzitter van de stichting European Jeepers Jamboree.

Veilig onderweg

Dit jaar zullen Jeeps met passagiers achterin zonder officiële zitplaats (Bank/Stoel) en veiligheidsgordels NIET mogen starten  i.v.m grote kans op ernstige ongelukken en het is ook wettelijk verboden om passagiers los mee te nemen. (Lokale Gendarmerie gaat er speciaal op letten)

Hier wordt zowel bij de start als ook onderweg op gecontroleerd, diegenen die zich niet aan deze regels houden maken kans op uitsluiting van verdere deelname “SAFETY FIRST”

 • Feesttent

Op het camping/evenemententerrein zal een feesttent worden neergezet als centrum van alle activiteiten.

Daar vindt bij aankomst de afhandeling van uw inschrijving plaats en zullen  er  ’s avonds  verschillende optredens zijn van muziekbands.

Ook zal daar de briefing plaatsvinden en de prijsuitreiking van de verschillende activiteiten.

Verder zal er  ’s ochtends het ontbijt worden geserveerd voor de campinggasten.

 • Kamperen of Hotel.

U kunt gebruik maken van het terrein rond de feesttent op te kamperen, buiten toiletten is er beperkt water en douches beschikbaar. Elektriciteit is beschikbaar.

In de omgeving van Douzy zijn een aantal hotels, eventueel kan men uitwijken naar het 12km verder gelegen Sedan of Bouillon in Belgie.

Op het grote terrein wordt van deelnemers verwacht dat zij om 01:00uur de nachtrust zullen respecteren.

Ook zal er op het kampeer terrein op een aantal plaatsen voor kampvuur worden ingericht.

Ook op het kampeerterrein gelden dezelfde regels als op de openbare weg, o.a. glaasje op, laat je jeep staan.

(don’t drink and drive)

 • Lunch-Diner

Op het base camp zijn diverse eenvoudige maaltijden te krijgen, daarnaast is er een Pizzeria direct naast het base camp en een aantal restaurants op loopafstand.

 • Ontbijtbonnen.

Elke ochtend kan er in de grote tent ontbeten worden, inhoudende Koffie/Thee/Choco, Jus d ‘orange, baguette, croissant, ham, kaas en jam. Daarvoor een set van 4 tickets voor vrijdag, zaterdag, zondag en maandag ontbijt kost 32.00 Euro

 • Service / Reparatie

Men zal zelf moeten zorgen dat de voertuigen in goede conditie zijn, helaas zijn er geen monteurs ter plaatse aanwezig, hier geld ieder helpt ieder.

Meer informatie op: www.europeanjeepersjamboree.nl

Jeepers Jamboree

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.*Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen

Cancel reply

1 reactie

X