4WD Magazine Abonnement

Smiley face

4WD Magazine biedt u een uitvoerige indruk van de wondere wereld van 4 wiel aangedreven auto’s en alles wat daarbij hoort. Van nieuws, tot rallies, van reisverhalen, tot rij-indrukken.

> Bekijk de abonnementen

10De editie van de Africa Eco Race

10De editie van de Africa Eco Race

Na de succesvolle 9de editie is de organisatie van de Africa Eco Race al weer snel met de voorbereidingen voor de 10de ‘Race to Dakar’ begonnen.

Net als bij de oorspronkelijke ‘Paris-Dakar’ van bedenker, wijlen Thierry Sabine, zal het grote ‘rendez-vous’ op 31 december zijn, al is dat nu dan in Monaco.

Daarna zal de hele karavaan van deze 3de Monaco-Dakar in Sète op de boot gaan op weg naar Marokko. Vanuit Marokko gaat de rally karavaan dan naar Mauritanië en vervolgens naar Senegal, waar op 14 januari de fi nishvlag bij het roemruchte Lac Rose zal vallen.

Op 29 en 30 december aanstaande zullen de technische en administratieve controles in Menton worden gedaan. Op 31 december vindt de officiële start in Monaco plaats, vlak naast de grote Kerstmarkt ter plaatse. Vandaar gaan de deelnemers aan de rally naar de haven van Sète, waar familie en vrienden afscheid van de deelnemers kunnen nemen, voordat de pont richting Afrika vertrekt. Midden op de Middellandse Zee zullen de deelnemers oud & nieuw vieren. Op 2 januari 2018, direct na de ontscheping in Nador, Marokko, zal de eerste special van de rally worden verreden.

Na 5 rallydagen zal in Dakhla van 6-8 januari worden gerust, gerepareerd, enfin de batterijen worden opgeladen voor het 2de deel van de wedstrijd in beroemd Mauritanië. Van 8-13 januari moeten de deelnemers de duinen en het zand van Mauritanië bedwingen om tenslotte op 14 januari, na 6.500 km rally kilometers, op het strand van Niokhob de laatste etappe te rijden, waarna de podiumceremonie bij het Lac Rose zal plaatsvinden. Aan de Africa Eco Rally kunnen trucks, auto’s, motoren en quads
meedoen.

 

Alle info: www.theracetodakar.com

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.*Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen

Cancel reply
X